Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τούρκος πιλότος Ozkaywakci Suleyman.

Η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενεργοποιήθηκε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Επιπλέον, το δικαστήριο επισημαίνει ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φρούρηση επί 24ώρου βάσεως από ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική

Ο αξιωματικός, την έκδοση του οποίου ζητά η Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, βγήκε από το αστυνομικό τμήμα στο Ολυμπιακό χωριό υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας.

Αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρέλαβαν, μετά την απελευθέρωσή του, τον Τούρκο στρατιωτικό, τον οποίο θα φρουρούν επί 24ώρου βάσεως.

Η μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση διαμονής του Τούρκου αξιωματικού, η οποία έχει καθοριστεί από τις ελληνικές Αρχές, θα φυλάσσεται επίσης από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης