Σε έναν Έλληνα «κροκοδειλάκια» επιστήμονα στρέφεται η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, που έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και που έχει σαν μοναδικό στόχο την παγίδευση του κροκόδειλου, ο οποίος εδώ και μήνες ζει στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι.

Παράλληλα, έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να εκδηλώνεται από ειδικούς στην παγίδευση κροκόδειλων από όλο τον κόσμο, μετά τις δυο αποτυχημένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε ο Ολιβιέ Μπερά τους προηγούμενους μήνες.
 
Ωστόσο, οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε έναν Έλληνα που αναμένεται στην περιοχή το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται ούτε το όνομά του ούτε και η ημερομηνία άφιξής του στην περιοχή.
 
«Στόχος της υπηρεσίας μου και όλων των εμπλεκομένων στην ομάδα άμεσης επέμβασης, είναι να πιάσουμε το ζώο. Γιατί από τη μια υπάρχει κίνδυνος και για το ίδιο το ζώο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, και από την άλλη δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχουμε έναν κροκόδειλο μέσα, στο Ρέθυμνο.
 
Θα έρθει ένας Έλληνας επιστήμονας που ασχολείται με τέτοια ζώα να μας βοηθήσει. Γενικώς απευθύνονται πολλοί σε εμάς για να έρθουν. Είμαστε σε επαφή με ανθρώπους για να μπορέσουν να το πιάσουν το ζώο, αλλά δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι συγκεκριμένο. Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνούμε μαζί του, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα να έρθει ανάλογα και με τον καιρό, αλλά δε ξέρουμε τι μέθοδο θα χρησιμοποιήσει, δε ξέρουμε τίποτε ακόμα», ανέφερε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών και επικεφαλής της ομάδας, κα Χαρά Καργιολάκη.
 
Η ίδια τόνισε πως τα μέτρα ασφαλείας που είχαν τεθεί προ μηνών, εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, ενώ οι κινήσεις του ζώου που έχει μεγαλώσει αρκετά, εξακολουθούν και καταγράφονται από το κύκλωμα παρακολούθησης.
 
«Τα μέτρα ασφαλείας είναι τα ίδια, έχει γίνει μια περίφραξη -την οποία δε ξέρω για ποιο λόγο οι κάτοικοι της περιοχής τη χαλάνε, και προσπαθούμε να τη ξαναφτιάξουμε. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει βάλει κάποιες ταμπέλες, που λένε να μην πλησιάζουμε, προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την περιοχή με κάθε τρόπο. Το ζώο το παρακολουθούμε, αλλά τώρα είναι οι θερμοκρασίες περίεργες χαμηλές και η τροφή γι’ αυτό δεν είναι τόσο εύκολη. Δεν ξέρει και κανένας τη βιολογία αυτού του ζώου», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το rethnea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης