Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου, το οποίο στην παρούσα διαθέτει έναν αγροτικό ιατρό και μια νοσηλεύτρια, ενώ η θέση του γενικού ιατρού καλύπτεται εναλλάξ, με εβδομαδιαία βάρδια. Η ανησυχία του τοπικού πληθυσμού είναι έκδηλη, δεδομένου ότι παραμένει ουσιαστικά κενή η θέση του διευθυντή μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Αθανασίου, διότι ο εκάστοτε γενικός ιατρός που αναλαμβάνει προσωρινή δράση για μια εβδομάδα, είναι φύση αδύνατο να αναλάβει και το διοικητικό βάρος.

Τα προβλήματα που υπάρχουν και η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, τέθηκαν υπόψη του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρου Μακρή, από το δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων, στη διάρκεια προχθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Σύμφωνα με την επισήμανση του δημάρχου Αλοννήσου πρέπει έγκαιρα να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιμετωπίσαμε φέτος προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης, και ενόψει χειμώνα πρέπει να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, διότι είναι πάρα πολύ σημαντική κάλυψη των αναγκών των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, καθώς υπολογίζουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού την επόμενη σεζόν» όπως αναφέρει ο κ. Βαφίνης, σκιαγραφώντας το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Περιφερειακού Ιατρείου της Αλοννήσου, οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις περιλαμβάνουν γιατρό γενικής ιατρικής, δύο αγροτικούς, παιδίατρο, οδοντίατρο, νοσηλεύτρια, νοσηλευτή, παρασκευαστή-παρασκευάστρια, χειριστή ακτινολογικού, οδηγό ασθενοφόρου και μαία.

Στην παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει μια αγροτική ιατρός, μια νοσηλεύτρια με απόσπαση από το Νοσοκομείο της Λάρισας, η οποία θα παραμείνει για ένα χρόνο, ένας οδηγός ασθενοφόρου και ένας γιατρός γενικής ιατρικής, που μεταβαίνει, όπως προαναφέρθηκε, με απόσπαση στο νησί, εναλλάξ ανά μία εβδομάδα, και ως εκ τούτου η λύση που έχει δοθεί είναι προσωρινή, καλύπτοντας εν μέρει τις ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, δεν είναι δυνατό να καλυφθεί η θέση του διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου, από τους γενικούς ιατρούς που μεταβαίνουν εναλλάξ στο νησί, από άλλα κέντρα υγείας της περιοχής μας.

«Πρέπει οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για τη στελέχωση μόνιμου γιατρού γενικής ιατρικής, ο οποίος θα ασκεί και τα καθήκοντα του διευθυντή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου» όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Τα υπάρχοντα προβλήματα έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη υπόψη των αρμόδιων φορέων και το ζητούμενο είναι η εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νησί αποκόπτεται από την υπόλοιπη Μαγνησία κάθε φορά που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες και ως εκ τούτου καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η μεταφορά ασθενών, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης