Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), έπειτα από απόφαση που πήραν κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης το Σάββατο.

Παράλληλα, οι περίπου 360 εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν δυναμικά στις γενικότερες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο την 78η Διεθνή Έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη Δευτέρα, η εταιρεία σταματά -λόγω έλλειψης χρημάτων για καύσιμα- τα δρομολόγια των πέντε λεωφορείων που μας μετέφεραν από τα σπίτια μας από και προς τη δουλειά μας στη Σίνδο. Έτσι, πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο να πηγαίνουμε στο εργοστάσιο» δήλωσε το Σάββατο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Θεόδωρος Αλιόγκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα, οι εργαζόμενοι προχωρούν στην επίσχεση εργασίας για δύο λόγους: αφενός για να μπορούν να επωφεληθούν από τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ, καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες, και αφετέρου για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, δηλαδή εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης