Εγκλωβισμένοι σε ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια λόγω… πτώχευσης παραμένουν εκατοντάδες επιβάτες της Primera Air, οι οποίοι ταξίδεψαν με πτήσεις charter στην Ελλάδα και επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες ή σήμερα για τις πατρίδες τους.
Εγκλωβισμένοι σε ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια λόγω… πτώχευσης παραμένουν εκατοντάδες επιβάτες της Primera AirΠτήσεις της Primera Air Nordic έφτασαν στα Χανιά το μεσημέρι της Δευτέρας από την Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη, μεταφέροντας πολλούς Σκανδιναβούς για τις διακοπές τους.
Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων περίπου 400 τουρίστες ανέμεναν το πρωί με αγωνία να μάθουν τι επρόκειτο να συμβεί με τις πτήσεις τους έπειτα από την ανακοίνωση-βόμβα ότι η εταιρεία… πτωχεύει.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο με μέριμνα του αντιπροσώπου της σκανδιναβικής εταιρείας στα Χανιά. Ο συγκεκριμένος τουριστικός πράκτορας έχει ήδη συμφωνία με τις εταιρείες JetTime και Norwegian, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι επιβάτες.

Ανάλογο πρόβλημα με επισκέπτες υπό αναχώρηση παρατηρείται και στη Ζάκυνθο.

Σε χθεσινό μήνυμά του προς τους εργαζομένους-συναδέλφους του, ο διευθυντής Πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας κάνει λόγο για «μαύρη μέρα» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μόλις πληροφορηθήκαμε ότι τόσο η Primera Air Nordic όσο και η Primera Air Scandinavia θα υποβάλουν αίτηση πτώχευσης αύριο, 2 Οκτωβρίου 2018».
Σήμερα η εταιρεία χαμηλού κόστους κήρυξε επίσημα πτώχευση αναστέλλοντας τη δραστηριότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τους επιβάτες εντοπίζεται σε πολλά μέρη του πλανήτη, καθώς πληροφορήθηκαν τα νέα ενώ ανέμεναν να αναχωρήσουν!

Σε ανακοίνωσή της, στην ιστοσελίδα της, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί επιβάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αεροπορικές εταιρείες Primera Air και οι κώδικες IATA PF και 6F έχουν ανασταλεί από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018. Εκ μέρους της ομάδας της Primera Air, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή σας. Σε αυτήν τη θλιβερή μέρα, λέμε αντίο σε όλους εσάς. Επισκεφθείτε το primeraair.com για περαιτέρω ενημερώσεις τις επόμενες μέρες. Οι επιβάτες τουριστικών εταιρειών σάς προτείνουν να απευθυνθείτε στους Tour Operators και τους πράκτορες για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες. Καταλαβαίνετε ότι οι συνήθεις επιλογές για επαφές (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου) δεν μπορούν πλέον να προσφερθούν.

Σε χθεσινές δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες τους, οι τέσσερις συνεργαζόμενoι με τη συγκεκριμένη εταιρεία tour operators ανέφεραν ότι: «Το ταξίδι σας με την αεροπορική εταιρεία Primera Air έχει ακυρωθεί, καθώς αύριο δηλώνει πτώχευση. Φυσικά, είναι βαθύτατα λυπηρό, καθώς είναι η Primera Air, η οποία εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεών μας προς τους προορισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απόλυτη προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή να βρούμε άλλες λύσεις πτήσης στους ταξιδιώτες μας. Όλοι εργαζόμαστε επί του παρόντος για να εξασφαλίσουμε το ταξίδι σας. Έχουμε ήδη βρει εναλλακτικές λύσεις πτήσεων για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών μας. Το τι ακριβώς θα συμβεί με το ταξίδι σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να σας πούμε το συντομότερο δυνατό! Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους ταξιδιώτες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το συντομότερο δυνατό».

Ποια είναι η Primera Air

H χαμηλού κόστους εταιρεία Primera Air του ομίλου Primera Group διαθέτει Tour Operator σε Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φινλανδία (Lomamatkat).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία, η οποία έδρα στη Λετονία και στη Δανία, κάθε χρόνο μεταφέρει επιβάτες σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς, όπως Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω, Ζάκυνθο και Αθήνα.

Διαβάστε επίσης;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης