Της Άντζελας Πεΐτση

Συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της Θεσσαλονίκης που άρχισαν την Τετάρτη με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και θα κορυφωθούν την Παρασκευή με τη στρατιωτική παρέλασηΜε τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της πόλης, που άρχισαν την Τετάρτη με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα κορυφωθούν την Παρασκευή με τη στρατιωτική παρέλαση επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μαθητική παρέλαση, που, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε επί της οδού Τσιμισκή, πήραν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς τίμησαν με την παρουσία τους τους μαθητές και η Τσιμισκή κατακλύστηκε από εκατοντάδες κόσμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης ίσχυαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Αντίθετα, δεν παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι μαθητές

Τέσσερις μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, η Αγγελική, η Άννα, η Ευγενία και η Ελευθερία, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, μίλησαν στο zougla.gr.

«Ήταν η πρώτη φορά, μετά από επτά χρόνια, που το σχολείο μας ξανασυμμετείχε σε μαθητική παρέλαση. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία και θα θέλαμε να ξανασυμμετέχουμε» δήλωσε μία εξ αυτών.

Όπως είπαν στο zougla.gr, παρακολουθούν την επικαιρότητα, ενώ τις απασχολεί το «αύριο», το μέλλον τους.

«Στην ουσία εμείς είμαστε το ”αύριο” της χώρας μας, οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για μας και για όλο τον κόσμο» ανέφεραν.

Όσον αφορά στο επαγγελματικό τους μέλλον, είπαν πως, αν και είναι «πολύ νωρίς», έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται πού θα ήθελαν να στραφούν ή ποιον τομέα να ακολουθήσουν.

Δικηγορία, ψυχολογία ή ο εκπαιδευτικός κλάδος τραβούν από τώρα το ενδιαφέρον τους.

Σε ερώτηση αν η επιλογή τους αυτή βλέπουν να έχει «οικονομικό και επαγγελματικό μέλλον» η μία εκ των τεσσάρων μαθητριών δήλωσε: «Εγώ προσωπικά το αγαπάω. Θα πρέπει να κάνω πολύ μεγάλη καριέρα για να μου εξασφαλίσει ένα οικονομικό μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης