Τεράστια οικονομική ζημιά υπέστησαν το ελληνικό Δημόσιο και οι Δήμοι, από το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριανταφύλλου, ανέφερε ότι το ύψος της ζημιάς ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 256.521.323,96 ευρώ, ανώτερο από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων, που φτάνουν στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος της Αθήνας, μετά και από τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν όταν τον περασμένο Μάιο δεν παρέστη το υπουργείο Οικονομικών ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα σε χωριστή απάντησή του το υπουργείο οικονομικών αναφέρει ότι η αρμόδια ΔΟΥ έχει κινηθεί για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών των εταιρειών ενώ έλεγχοι έχουν διενεργηθεί και από το ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εισέπραττε μέσω των λογαριασμών φόρους, δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ, αλλά δεν τα απέδιδε στους δικαιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης