Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί και πάλι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας μετά τη νέα δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Αφορμή για τη δικαστική εμπλοκή του για άλλη μία φορά ήταν έμβασμα που φέρεται να συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να εντοπίστηκε στους λογαριασμούς του και να προέρχεται από εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα νέα στοιχεία έφτασαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετά από σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι Ελβετικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υπήρξε δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου και στη συνέχεια «ορκισμένος» εχθρός του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας καταδικάστηκε από το Εφετείο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών που μετατράπηκε σε χρηματική. Ο ίδιος ωστόσο είχε ζητήσει να γίνει δοσοποίηση από το δικαστήριο λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Ο συνήγορός του, Στέλιος Γκαρίπης τονίζει σε γραπτή δήλωσή του για τη νέα δίωξη σε βάρος του Νίκου Ζήγρα: «Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης