Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους καταναλωτές, δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ζητούν ενώσεις καταναλωτών. Με έφεση που άσκησαν για κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για ισχυρισμούς τους που δεν είχαν γίνει δεκτοί, οι ενώσεις καταναλωτών επαναφέρουν το αίτημά τους προκειμένου να υποχρεωθεί η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΗΕ να προβούν σε επανασυνδέσεις ηλεκτρικού στις περιπτώσεις όπου έχουν διακοπεί. 

Επίσης, ζητούν να μην διαβιβάζουν στο δημόσιο, στη ΓΓΠΣ, το υπ. Οικονομικών και τις ΔΟΥ λίστες καταναλωτών που δεν πλήρωσαν και να μην πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για κάθε ακινήτου ξεχωριστά αλλά ως πρόσωπα ενιαίο φόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, πάντως, επιμένουν στους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όπως τόνισαν μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Άρειο Πάγο της αίτησης για την αναστολή της δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει την είσπραξη του χαρατσιού της ΔΕΗ, είναι αδύνατο να βρεθεί άμεσα άλλος τρόπος, το ίδιο αποτελεσματικός, για την είσπραξη του, λέγοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί 3 εκατομμύρια λογαριασμοί στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των καταναλωτικών Οργανώσεων επέμειναν ότι θα μπορούσε το Δημόσιο να βρει άλλο τρόπο, όπως για παράδειγμα να στείλει έναν νέο λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης «Στον πάγο» το χαράτσι μέχρι νεωτέρας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης