Ο άγριος ξυλοδαρμός της 23χρονης Φαίης Μπλάχα από το σύντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη ήταν η αιτία που έφυγε από τη ζωή η άτυχη κοπέλα πριν από τέσσερα χρόνια, στη Νέα Μάκρη, όπως αποφάνθηκαν ομόφωνα οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κρίνοντας ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ωστόσο, «έσπασαν» τα ισόβια που επικρέμονταν πάνω του, αναγνωρίζοντάς το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Έτσι, τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 20 ετών αν και πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, καθώς τα μέλη του δικαστηρίου, αξιολόγησαν στην επιμέτρηση της ποινής του, το γεγονός ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρόνη Φαίη στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε φυλάκιση δυόμιση ετών, με τριετή αναστολή καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας η αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλαχα, καθώς το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αντίθετη γνώμη πάντως είχε εκφράσει η εισαγγελέας της έδρας η οποία ζήτησε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών και στους δυο κατηγορουμένους.

Η εισαγγελέας μάλιστα στην αγόρευσή της ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο στο Βαγγέλη Στεφανάκη όσο και στην αδελφή της άτυχης Φαίης, στην οποία καταλόγισε εξάλλου πως δεν δίσταζε να δυσφημεί το θύμα στο χώρο εργασίας του, στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τον 23χρονο.

Παρά την προσπάθεια της υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια να κερδίσει τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη,  η εισαγγελέας ήταν απόλυτα αρνητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Μιχ. Δημητρακόπουλος επικαλέστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι
προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο. «Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πως θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η εισαγγελέας ωστόσο τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν ήταν το πρώτο βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστή το Β. Στεφανάκη ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν χάσει τελικά, βαριά χτυπημένη από τον κατηγορούμενο, τη ζωή της.


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης