Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα πρωτόγνωρα χθεσινά γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα και την ένοπλη εισβολή του προέδρου του «Δικεφάλου» του Βορρά Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του προέδρου του ΠΑΟΚ με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την ένοπλη εισβολή του στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένταλμα δεν αφορά στην οπλοκατοχή, διότι, ως γνωστόν, ο Ιβάν Σαββίδης οπλοφορεί νομίμως.

Είναι άγνωστο εάν ο Ιβάν Σαββίδης θα αφήσει να παρέλθει το αυτόφωρο ή αν θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την άποψη πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε συλληφθεί εντός του γηπέδου της Τούμπας.

Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ενεργήσει ταχύτατα, δεδομένου ότι η ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο έγινε σε ζωντανή μετάδοση.

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές είχαν πλήρη γνώση των γεγονότων εξαρχής. Αντ’ αυτού, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης ενήργησε τη Δευτέρα έπειτα από παρέλευση ωρών και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δικογραφία σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχηματίστηκε δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

H συγκεκριμένη πράξη φέρεται να συνδέεται με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, ύστερα από την ακύρωση του γκολ που πέτυχε η ομάδα του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν επίσης ότι διενεργείται προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ.

Περισσότερα σε λίγο….

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης