Η προσπάθεια φωτογράφησης μάρτυρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής πυροδότησε την ένταση το πρωί στη δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα από το ακροατήριο επιχείρησε να φωτογραφίσει τον καθηγητή Πληροφορικής και μέλος της κίνησης “Απελάστε τον Ρατσισμό”, Θαν. Κούρκουλα την ώρα που ήταν στο βήμα του μάρτυρα. Η γυναίκα η οποία είναι επίσης μέλος της συγκεκριμένης κίνησης, αγνοώντας προφανώς τη σχετική απαγόρευση, χωρίς προγενέστερη άδεια του δικαστηρίου, έγινε αμέσως στόχος της έντονης αντίδρασης των συνηγόρων υπεράσπισης που διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση της αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό της βρέθηκε ο μάρτυρας ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από την ένταση που επικρατούσε. Τελικά η παρέμβαση της φρουράς υπήρξε καθοριστική, καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν και τη γυναίκα αλλά και τον Θ. Κούρκουλα έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις τις ερωτήσεις της υπεράσπισης στο μάρτυρα σχετικά με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Ο μάρτυρας είπε ότι είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκο, καθώς και ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση που γινόταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης