Αίσθηση προκαλεί η απόφαση γνωστού παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης να βάλει τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα ζωντανό λευκό άλογο και μάλιστα να υπερηφανευτούν γι’ αυτό με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Xθες το βράδυ το περιστατικό έλαβε έκθεση μετά από καταγγελίες φιλόζωων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει ο παιδικός σταθμός τα παιδάκια με τη δασκάλα τους μαζί ζωγραφίζουν με μπογιές το άσπρο άλογο που φαίνεται να υπομένει αδιαμαρτύρητα τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γνωστή για τη μεγάλη της φιλοζωική δράση και νομικός Κατερίνα Τσέρτου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

“Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές ; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Ετσι “μολύνουν” την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο! Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης. Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης