Δύο φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από 79 δενδρύλλια, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε δασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Για την καλλιέργειά τους, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ένας άνδρας, 66 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, οι οποίοι απείχαν μεταξύ τους μικρή απόσταση, δύο φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν 34 δενδρύλλια, ενώ στην άλλη 45, ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τον 66χρονο, ο οποίος προσήλθε στο σημείο προκειμένου να ποτίσει και να περιποιηθεί τα φυτά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 11 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνες που έγιναν στους χώρους των φυτειών εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 390 γραμμαρίων, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 66χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, καθώς και εννέα φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης