Χασισοφυτεία, αποτελούμενη από 1.585 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Πανόραμα Κορινθίας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας υπήκοος Αλβανίας, 31 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που αποτελούνταν από 1.585 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης των δενδρυλλίων, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει «παρατηρητήρια», με σκοπό την έγκαιρη από μέρους τους αντίληψη των αστυνομικών αρχών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν δημιουργήσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης όσο και για τη διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξή της.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης