Διήμερη παράταση, έως και τις 16 Μαίου 2013, για επιχειρήσεις και ανέργους, σχετικά με την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη δράση του ΟΑΕΔ «Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους ως 29 ετών», ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Η Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας παρέχει οφέλη τόσο στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όσο κυρίως στους νέους ανέργους της χώρας. Ειδικότερα, μέσω της Δράσης προβλέπεται για τις επιχειρήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δυνατότητα πεντάμηνης πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την επιχείρηση
-Δυνατότητα επιδοτούμενης πρόσληψης καταρτιζομένων μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.
Αντίστοιχα για τους συμμετέχοντες ανέργους, προσφέρεται:
-Επίδομα 2.700€ για αποφοίτους ΑΕΙ– ΤΕΙ
-Επίδομα 2.400€ για αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτερο-βάθμιας εκπαίδευσης
-Ιατροφαρμακευτική κάλυψη
-Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για 5 μήνες
-Δυνατότητα πρόσληψης από τις επιχειρήσεις

Οι συμμετέχοντες άνεργοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών (σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες), ενώ θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 500 ωρών, που θα πρέπει να συμπληρωθούν εντός διαστήματος πέντε μηνών.

Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, θα προβλέπεται επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελουμένων, ύστερα από ειδική πρόσκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, άνεργοι και επιχειρηματίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (τηλ. 210 5228925, fax 210 5242568, e-mail pse@otenet.gr) και στο site του ΠΣΕ www.pse.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης