Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας που βρισκόταν έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, σημειώθηκε στις 12:40 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ομάδα περίπου 15 αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς
Ειδικότερα, ομάδα περίπου 15 αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε σταθμευμένα οχήματα γύρω από την κατοικία του υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και σε ένα αστυνομικό τζιπ επί της οδού Βουλγαροκτόνου, με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες. 

Η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς, αφού πρώτα είχε προκαλέσει φθορές στο όχημα. Αμέσως μετά την καταδρομική επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιστορικό των επιθέσεων 

Είναι η όγδοη φορά που το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη μπαίνει στο «στόχαστρο» αγνώστων. Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, ακολούθησαν άλλες τέσσερις μέσα στο 2016 ενώ το 2017 έχει πραγματοποιηθεί άλλες δύο, πλην της σημερινής.  

Οι προηγούμενες επιθέσεις στην οικία Φλαμπουράρη 

19 Μαΐου 2017: Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το σπίτι του υπουργού επικρατείας, μερικές μόλις ώρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή. 
18 Απριλίου 2017: Άγνωστοι πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και της οικίας του υπουργού. 
24 Οκτωβρίου 2016:  Ομάδα περίπου 10 αγνώστων επιτίθεται με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών έξω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη.  Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
29 Ιουλίου 2016: Ομάδα 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ
5 Ιουνίου 2016: Περίπου 40 άτομα εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε
30 Ιανουαρίου 2016: Ομάδα 10 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικού φρουρού που ήταν μέσα σε αυτοκίνητο. Υπέστη εγκαύματα. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και το αυτοκίνητο του γιου του υπουργού.
21 Νοεμβρίου 2015:  Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και την πυρπόλησαν


Αντιδράσεις από τα κόμματα 

Η εν λόγω επίθεση προκάλεσε την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμηνύει δεν θα φοβηθεί από τα «μαφιόζικα χτυπήματα» και την ΝΔ να την καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο.  

«Η πολλοστή επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη αποδεικνύει την εμμονή σκοτεινών κύκλων εναντίον του προσώπου του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπληρώνει: «Η ώρα της επίθεσης, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, σε σημείο όπου από τύχη δεν υπήρχαν περαστικοί, προσιδιάζει σε αδίσταχτους ανθρώπους του υποκόσμου. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να φοβηθούν από τέτοια μαφιόζικα χτυπήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με τη σειρά της ότι «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τη νέα επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. 

«Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κατ’ ευφημισμό Yπουργό Προστασίας του Πολίτη να βάλουν τέλος σε αυτήν την νοσηρή κατάσταση» υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης