Καθώς ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα και κατόπιν συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω των δυτικών Βαλκανίων εξακολουθεί να σημειώνει δραματική αύξηση, η ανθρωπιστική κατάσταση από την οποία επηρεάζονται άμεσα επιδεινώνεται συνεχώς.

Δεδομένων των εξελίξεων, ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), κ. Vincent Cochetel, και η Διευθύντρια Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Ασφάλειας και Προμηθειών, κα Terry Morel, επισκέπτονται την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να επανεξετάσουν το εύρος των παρεμβάσεων της Υ.Α. για τη στήριξη
των αρχών, των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών. Μία επίσκεψη ανάλογου επιπέδου διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Σερβία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου κατευθύνονται πρόσφυγες από την Ελλάδα στο ταξίδι τους προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της επίσκεψής τους, τα μέλη της αποστολής της Υ.Α. θα παρουσιάσουν τις αρχικές διαπιστώσεις και προτάσεις τους σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 13:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης