Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του τελικού κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας που έχει γίνει ποτέ για ποδοσφαιρικό αγώνα, υπό τον φόβο να υπάρξουν κρούσματα βίας και χουλιγκανισμού. Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να αποτρέψει επεισόδια, σαν κι αυτά που έλαβαν χώρα στην Τούμπα, έχει καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο κατά τη διάρκεια δύο απανωτών συσκέψεων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Σαββάτου, προκειμένου να περιφρουρηθεί η κάθοδος 22.000 οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με περίπου 400 πούλμαν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξουν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους πρόληψης επεισοδίων εκτός γηπέδου και δη στους δρόμους της Αθήνας.

Έλεγχοι σε όλη την Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά πληροφορίες, φίλαθλοι και οπαδοί των δύο ομάδων θα καταφτάσουν στο ΟΑΚΑ μέσω διαφορετικών διαύλων. Έξω από το γήπεδο θα στηθούν τρεις ζώνες ελέγχου για τυχόν προσπάθεια εισαγωγής αντικειμένων, κροτίδων, φωτοβολίδων, ενώ αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και πέριξ του γηπέδου.

Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να απαγορευθεί προσυγκέντρωση των Παοκτζήδων στην οδό Πειραιώς (σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ) και να επιτραπεί στα διόδια των Αφιδνών.

Οι βορειοελλαδίτες κάτοχοι των «μαγικών» εισιτηρίων θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της Εθνικής Οδού, της Αττικής Οδού και της Λεωφόρου Κηφισίας.

Οι πράσινοι οπαδοί, από την περιφέρεια, θα συγκεντρωθούν στην Ελευσίνα και εν συνεχεία μέσω του ΗΣΑΠ θα φτάσουν στο σταθμό «Ειρήνη» και από κει, συνοδεία της αστυνομίας, θα προσεγγίσουν το γήπεδο.

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και των προέδρων των δύο ομάδων, Γιάννη Αλαφούζου και Ζήση Βρύζα η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της έγινε δεκτό το αίτημα των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για να πάρουν έξτρα εισιτήρια για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε οι δύο φιναλίστ θα πάρουν από 500 επιπλέον εισιτήρια, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει από τους οπαδούς τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θέλουν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο (26/04, 20:00) στο ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Aπαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του τελικού.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων σε συγκεκριμένη περιοχή από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου ως και τις 8:00 το βράδυ. Για το μέτρο αυτό ο γενικός αστυνομικός διευθυντής επικαλείται λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Η επίμαχη περιοχή περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης