Τον δρόμο του γυρισμού για την πατρίδα του, παίρνει το ζευγάρι των Βουλγάρων, που τις τελευταίες εννιά ημέρες ζει κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε μια σπηλιά, που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη, 100 μέτρα πιο κάτω από το λούνα πάρκ.

Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση ενός ζευγαριού που ήρθε πριν ένα μήνα στο Ηράκλειο από τη Βουλγαρία, αφήνοντας το σπίτι του, για να κάνει μεροκάματα στο νησί την τουριστική περίοδο. Τελικά, όμως, αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα και αλλιώς τους τα έφερε η ζωή… «Ξέμειναν» στην κυριολεξία , χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, αφού δεν βρήκαν πουθενά να δουλέψουν. Χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα βρήκαν αυτή τη σπηλιά και έμειναν εκεί. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει, επίσης, ένας σπασμένος καναπές, μια ξεφτισμένη πολυθρόνα που προφανώς μάζεψαν από κάπου, ελάχιστα ρούχα και ένας σαπισμένος τενεκές που έχει μετατραπεί σε κατσαρόλα. Φωτιά ανάβουν στα ξύλα και βάζουν μέσα στον τενεκέ ό,τι βρίσκουν για να φάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσες ημέρες μετά, μόλις τη Δευτέρα, περαστικοί ειδοποίησαν τους δημοσιογράφους. Για το θέμα ενημερώθηκε το ΕΚΗ όπου ο πρόεδρος του κ. Σωκράτης Βαρδάκης τους επισκέφθηκε σήμερα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς θέλουν αυτοί οι άνθρωποι. Το ζευγάρι φανερά εξαθλιωμένο ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Θέλω 72 ευρώ για να γυρίσω στη Βουλγαρία , τίποτα άλλο, θέλω να πάω σπίτι μου», είπε ο άνδρας με σπαστά ελληνικά στον πρόεδρο του ΕΚΗ, ο οποίος αύριο θα τους παραδώσει τα εισιτήρια, για να φύγουν με το πλοίο της γραμμής, για Πειραιά, και από εκεί για Βουλγαρία.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του crete2day.gr:

Διαβάστε επίσης Ηράκλειο: Ζευγάρι ζει σε σπηλιά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 09:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης