Επίσχεση εργασίας ξεκινούν τη Δευτέρα οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι θα απέχουν από τα τακτικά ιατρεία, χειρουργεία και ραντεβού, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Το νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στις 09.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, στο αμφιθέατρο «Κωστής Νικηφοράκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολιτικές επιλογές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στην Υγεία έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό καταστροφής των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας και έχουν φέρει τους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας στα όρια της εξάντλησης και της εξαθλίωσης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 80 ώρες εβδομαδιαίως, καλύπτουν πολύ περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται στο πλαφόν εφημέρευσης, ενώ οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί από 40 έως 60% σε 5 χρόνια και η ωριαία αποζημίωση των εφημεριών στους ειδικευόμενους γιατρούς, δηλαδή στους πιο σκληρά εργαζόμενους γιατρούς, φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 2,9 ευρώ την ώρα» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο η αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων εφημεριών της τελευταίας τριετίας και η έγκριση του κονδυλίου για τις εφημερίες του 2015 -που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα- αποκτά για μας ζωτική σημασία για να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες βιοτικές μας ανάγκες! Είμαστε εκείνοι που αγωνίζονται καθημερινά για να κρατήσουν τα νοσοκομεία όρθια, παρά τη μειωμένη τους χρηματοδότηση κατά 2,5 δις ευρώ (!) τα τελευταία 5 χρόνια, παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού – 102 κενές θέσεις μόνιμου ιατρικού και 236 μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Γ.Ν.Χανίων!- και παρά την κατακόρυφη αύξηση της προσέλευσης που φτάνει και στο νοσοκομείο μας το 40% από την αρχή της κρίσης και μετά! Είμαστε εκείνοι που επιλέξαμε να μείνουμε στα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία παρά την αθρόα μετανάστευση των νέων συναδέλφων και τη σωματική και ψυχική εξάντληση των μεγαλύτερων!» προσθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης