Αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου στη θέση Σπιθάρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zougla.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών, Κωνσταντίνος Παϊτέρης.

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής αλλά και των συνεργατών – διαμεσολαβητών υπήρχε έντονη αστυνομική βία, με αποτέλεσμα να συλλάβουν κάποια άτομα από την κοινότητα των τσιγγάνων, ενώ κάποιοι άλλοι δέχτηκαν ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Παϊτέρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα θέματα που ταλανίζουν την κοινότητα των Ρομά».

Οι κάτοικοι της κοινότητας, σύμφωνα με τον κ. Παϊτέρη, θέλουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να αποκλείσουν τις γραμμές του ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Δέσποινα Τσιρικλού, διαμεσολαβήτρια των Ρομά στην περιοχή, στις 07.30 το πρωί έφθασε στον καταυλισμό μια κλούβα με ΜΑΤ. Όπως είπε, χτυπούσαν τις πόρτες και όποιος άνοιγε προχωρούσαν σε συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπεσαν δακρυγόνα, χημικά, έσπασαν αυτοκίνητα και χτύπησαν άνδρες και γυναίκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης