Υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 31χρονου, για παραβίαση απορρήτων.

Ήρθε στο φως μετά από καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτήν, ο 31χρονος, ο οποίος εργαζόταν κατά το παρελθόν στην εταιρεία αυτή, είχε υποκλέψει σχεδόν το σύνολο των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων, όπου είχε αποκτήσει πρόσβαση στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, με την εξειδίκευση που είχε αποκτήσει στην εταιρεία, αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία συνιστούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά απόρρητα της καταγγέλλουσας εταιρείας.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα στο σπίτι του 31χρονου, διαπιστώθηκε, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ειδικότερα, προέκυψε η διαχείριση επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούσαν στην αποθήκευση των απόρρητων αρχείων και δεδομένων της.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις φορητές μνήμες αποθήκευσης και διασύνδεσης (usb), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντυπο υλικό σχετικό με την υπό έρευνα υπόθεση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης