Συνοδεία αστυνομικών του Α.Τ. Ζακύνθου, έφτασε στο Δημαρχείο Ζακύνθου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή, για να συλλέξει στοιχεία μέσα από τιμολόγια αλλά και αποφάσεις, για 13 έργα του Δήμου.

«Κάνοντας χρήση του άρθρου 30 του κώδικα ποινικής δικονομίας, έδωσα παραγγελία στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ του Δήμου τα οποία έγιναν με την διαδικασία της ανάθεσης σε έναν εργολήπτη», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι «η έρευνα που ξεκίνησε αφορά τις ενέργειες του Δήμου που έγιναν τους τελευταίους μήνες και σχετίζονται με έργα στην καθαριότητα και στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων. Η Εισαγγελέας θα εξετάσει τις διαδικασίες που ακολούθησε ο Δήμος και συγκεκριμένα τις αποφάσεις ανάθεσης, πιστοποίησης και χρηματοδότησης των έργων, τα τιμολόγια πληρωμής και το ενδεχόμενο κατάτμησής τους».

Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, μετά από εισαγγελική παραγγελία χθες το βράδυ, αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου αλλά και του εργολάβου ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης