Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση με τον αιφνίδιο θάνατο του Αντρέι Μαλανίν, που σήμανε συναγερμό στις ελληνικές και ρωσικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας.

Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη από μέσα και τα κλειδιά βρίσκονταν πάνω στην πόρτα​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο 54χρονος αξιωματούχος, Νο4 στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ηρώδου Αττικού 7. Εκεί, είχε μεταβεί νωρίτερα ένας υπάλληλος της πρεσβείας, καθώς ο Μαλανίν δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ο διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιό του. Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη από μέσα και τα κλειδιά βρίσκονταν πάνω στην πόρτα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 54χρονος δεν φαίνεται να έχει πέσει θύμα ανθρωποκτονίας. Πολύ γρήγορα έγινε η διαρροή πως τα αίτια θανάτου είναι παθολογικής φύσεως. Ρωσικά ΜΜΕ, μάλιστα, ανέφεραν ότι ο θάνατος του Μαλανίν δεν αφορά σε εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα στοιχεία στον απόηχο των πολλών θανάτων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ρώσων και μη, σε διάφορες χώρες (Βέλγιο, Τουρκία και Ρωσία). Το zougla.gr είχε παρουσιάσει σε πρωτοσέλιδό του στα τέλη Δεκεμβρίου ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μεγάλη, με την πρόσβαση στο κτήριο να μην επιτρέπεται. Επί τόπου έσπευσε και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής.

Εμπειρογνώμονες έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα για τον εντοπισμό τυχόν στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυση της υπόθεσης.


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης