Τις “πληγές” από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου σε Μηχανιώνα, Επανομή και Αγία Τριάδα, προσπαθεί να επουλώσει ο δήμος Θερμαϊκού στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα κατά προτεραιότητα δρομολογούνται στον δήμο παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τη στήριξη των πρανών στην περιοχή του Κέντρου Υγείας και της Ναυτικής Σχολής Μηχανιώνας, στην τοποθεσία Αγνάντι στην Επανομή και στον χώρο των πρανών της Αγίας Τριάδας, όπου ένα μεγάλο μέρος από το λόφο παρασύρθηκε από το νερό στις πλημμύρες, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.

Παράλληλα στις πρώτες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών βρίσκονται και έργα για την αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας αλλά και των δικτύων ύδρευσης, ενώ αποκαταστάσεις και κρασπεδώσεις θα χρειαστούν και στο παραλιακό μέτωπο του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, ο δήμαρχος αναφέρει: “βρισκόμαστε σε αλληλογραφία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης για τη διαπλάτυνση της οδού Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, από την Περαία μέχρι την Κερασιά”. Ο ίδιος τονίζει ότι στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για το έργο.

«Καθημερινά “κλείνουμε” προβληματικά σημεία. Περιμένουμε τη χρηματοδότηση από την πολιτεία. Έχει ψηφιστεί μια πίστωση για όλους τους δήμους που επλήγησαν από τις πλημμύρες ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και περιμένουμε τα χρήματα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε. Περιμένουμε τη χρηματοδότηση των 15 εκατ. ευρώ μέσα από το υπουργείο Ανάπτυξης» σημειώνει ο δήμαρχος και εκτιμά ότι τις σχετικές διαδικασίες διευκόλυνε και η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού ενέκρινε μελέτη για την αποτίμηση και αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του δήμου Θερμαϊκού, που σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, αφορά μια περιοχή πέντε χιλιομέτρων, από τους Νέους Επιβάτες μέχρι την Περαία. “Οι τελευταίες πλημμύρες δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο το πρόβλημα στο σημείο εκείνο υπάρχει εδώ και χρόνια καθώς η άμμος φεύγει από την Περαία και εναποτίθεται δίπλα στο λιμάνι των Νέων Επιβατών, που έχει σχεδόν εξαφανιστεί” αναφέρει και προσθέτει ότι με τα έργα που σχεδιάζονται επιδιώκεται η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης