Ένα αναγκαίο και επείγον έργο για την αποκατάσταση της κατολίσθησης και την προστασία των σπιτιών, θα εκτελεστεί μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου στην Τοπική Κοινότητα Βρυσοχωρίου του Δήμου Ζαγορίου, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο,προϋπολογισμού € 85.000. Πρόκειται για παρέμβαση σε ρέμα εντός του χωριού, στο οποίο υπήρξαν ζημιές από την κατολίσθηση που είχε εκδηλωθεί το χειμώνα, στο τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου 2017 με τις έντονες βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βρυσοχώρι ήταν ένα από τα επτά χωριά του Ζαγορίου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών από την θεομηνία.

Πέρα από τις άμεσες εργασίες που εκτελέστηκαν τους προηγούμενους μήνες με μέριμνα του Δήμου ή της Περιφέρειας, για να διευθετηθεί το ρέμα και να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην μια πλευρά του, υλοποιείται το συγκεκριμένο έργο για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα.

Στο ίδιο ρέμα βρίσκεται και το μικρό πέτρινο γεφύρι Γκαράνη το οποίο ευτυχώς δεν υπέστη ζημιές και με τις παρεμβάσεις που έγιναν προστατεύτηκε από την κατολίσθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης