Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ο τελευταίος από μία γενιά μεγάλων πολιτικών. Πιστός στην ευρωπαϊκή ιδέα, φιλελεύθερος, δεινός ρήτορας στη Βουλή, υπέρμαχος της συναίνεσης και της λήψης ορθών αποφάσεων, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, αλλά και οπαδός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Εκ μέρους όλων των μελών της οικογένειας μου και ιδιαίτερα του πατέρα μου, Σπύρου, και προσωπικού φίλου του πατέρα και παππού σας, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια, για τη μεγάλη απώλεια, του πατριάρχη της οικογένειας σας» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια επιστολή χαρακτήρισε «ευπατρίδη της πολιτικής» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προσθέτοντας πως με τον θάνατό του «η Ελλάδα είναι πολιτικά φτωχότερη, αφού η ζωντανή ιστορία ενός αιώνα της χώρας μας πέρασε στην αιωνιότητα».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός, που επεδίωξε μεταρρυθμίσεις σε δύσκολες εποχές, καθώς από τη δεκαετία του ’90 προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να “συρθεί” ο τόπος μας στο ΔΝΤ, ζητώντας αναμόρφωση της οικονομίας. Άλλωστε, αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους, Έλληνες και ξένους, για τη διορατικότητά του, την ψυχραιμία του, το θάρρος του για τις δύσκολες πολιτικές αλήθειες και κυρίως για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του σχετικά με τον κίνδυνο από τα ελλείμματα και τον υπερβολικό δανεισμό της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης