Δυναμική επιστροφή στη διεθνή τουριστική αγορά πραγματοποιεί η Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία οκταμήνου, παρατηρείται σημαντική αύξηση στην κίνηση τουριστών στην πόλη.

Η άνοδος των τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά 528.000 τη συγκεκριμένη περίοδο αντιστοιχεί «σε περίπου 390.000 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία» και μεταφράζεται «σε 142,8 εκατ. ευρώ για την πραγματική οικονομία της Αθήνας», όπως ξενοδοχεία, εμπόριο, εστίαση, δημοτικά τέλη, φόροι, μεσάζοντες, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σε κοινή συνέντευξη Τύπου τεσσάρων φορέων, της ΕΞΑΑΑ, της Marketing Greece, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και της Aegean, για την εξέλιξη της ελληνικής πρωτεύουσας ως διεθνούς ταξιδιωτικού προορισμού και τη μεταξύ τους συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση στους δείκτες του προορισμού αποτυπώνεται σε ετήσια βάση με ποσοστό 22,3% στην πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, 4,9% στη μέση τιμή δωματίου και 28,3% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΞΑΑΑ, σε συνεργασία με την GBR Consulting.

«Το καλοκαίρι του 2014 προγραμματίστηκαν 168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για τον χειμώνα του 2015» υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) κ. Γιάννης Παράσχης, υπογραμμίζοντας τα θετικά μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρείες και για τη νέα χρονιά.

Ο κ. Παράσχης επισήμανε επίσης τη θετική πορεία σε αφίξεις, η οποία συνεχίζεται και στο 9μηνο, με το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου να καταγράφει άνοδο 19,5%. «Η Αθήνα είναι πρώτη σε ανάκαμψη, ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι ξένοι επισκέπτες με μοναδικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 29% κατά το α’ εξάμηνο του 2014, ενώ αυξημένη κατά 10% ήταν και η κίνηση της εσωτερικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης