Την άρση της διαθεσιμότητας που του επέβαλε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αιτήθηκε αρμοδίως στον υποδιοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κ. Βασίλειο Μαργαρίτη, που διενεργεί ΕΔΕ, ο αρχιφύλακας, που βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιότητας, όταν χαστούκισε μετανάστη, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω κατά τη διάρκεια συμπλοκών στις 10 Αυγούστου.

Το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, μετά από ανάρτηση του δημοσιογράφου Dalton Bennett στο twitter:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. Kαλώς ήρθατε στην Κω.

Όπως ισχυρίζεται ο αρχιφύλακας, το μαχαίρι, που κρατά στο δεξί του χέρι ενώ χαστουκίζει τον μετανάστη, το βρήκε την ίδια ημέρα (10 Αυγούστου 2015) και ώρα 11.00 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, όπου εκτελούσε υπηρεσία. Βρισκόταν, όπως επεσήμανε, στο έδαφος κοντά στο συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών (600 άτομα περίπου), που κατέβαλλαν προσπάθεια να εισέλθουν με βία στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τρεις αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος και ο ίδιος δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το σημείο και να παραδώσει το μαχαίρι στους συναδέλφους του, εντός του τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την χειροδικία σε βάρος του μετανάστη, ο αρχιφύλακας κατέθεσε ότι ήταν μια υπερβολική αντίδραση από μέρους του την οποία αποδίδει στην ένταση της στιγμής, αλλά και στην κατάσταση ανάγκης που βρέθηκε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από τις επιθέσεις των μεταναστών και μετά την ανεύρεση του μαχαιριού.

Με πληροφορίες από το dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης