Από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να αρχίσει η αποκατάσταση της υδροδότησης στα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος όμως της αρμόδιας Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης, Γιάννης Κρεστενίτης σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρασκευής δήλωσε: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα με το νερό».

«Δεν μπορούν να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της αρμόδιας Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κρεστενίτης παράλληλα σημείωσε ότι «ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του».

Από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΥΑΘ προκύπτει ότι έως τώρα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αντικατάσταση του αγωγού. Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως η ΕΥΑΘ έχει εκπονήσει σχετική μελέτη και έχει ζητήσει πόρους από το ΕΣΠΑ ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή» είπε ο κ. Κρεστενίτης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ ανέφερε ότι η βλάβη που προκάλεσε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών έχει επισκευαστεί και το νερό της Αραβησσού έχει αρχίσει να ρέει από τις 12:00 το μεσημέρι προς το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί εάν είναι καθαρό.

Η αποκατάσταση της παροχής στα σπίτια εκτιμάται ότι θα αρχίσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: 
Θεσσαλονίκη: Από αύριο το πρωί αναμένεται η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης