Συντετριμμένοι γονείς, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές καλούνται σήμερα να πουν το τελευταίο αντίο στους δύο από τους τέσσερις μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που ανασύρθηκαν χθες τα ξημερώματα νεκροί από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Ασύλληπτη τραγωδία για τέσσερις οικογένειες. Βουβός ο πόνος για τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς που γνώριζαν τους νεαρούς. «Η είδηση αναστάτωσε το σχολείο. Συγκλονιστήκαμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Όλοι οι μαθητές θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά στην τελευταία τους κατοικία. Το ίδιο και εμείς οι καθηγητές. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά» ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, Αθανασία Θεοδωρίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει πόνος και όχι μόνο στο δικό μας σχολείο, γιατί στον χώρο συστεγάζονται τα ΕΠΑΛ της περιοχής. Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, κάποια είχαν αλλάξει ειδικότητα. Κάναμε την προσευχή μας το πρωί, είπαμε να μπούμε για την πρώτη ώρα» πρόσθεσε.

«Επισήμως, ισχύει το πρόγραμμα του σχολείου, ωστόσο και χθες αλλά σήμερα ειδικά οι μαθητές είναι πολύ αναστατωμένοι. Είναι σε εξέλιξη οι κηδείες δύο παιδιών. Κατανοούμε, λοιπόν, ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει μάθημα» είπε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλος Μαντζιάρης.

Την ίδια στιγμή, στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 17χρονος φίλος τους, επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου, ο μόνος που κατάφερε να βγει ζωντανός. «Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη. Δίνει μάχη. Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το μεσημέρι η ιατρική ομάδα πιθανότατα να επιχειρήσει μία πρώτη εκτίμηση της πορείας της υγείας του» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα. Η ίδια έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν τον δρόμο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα επικίνδυνο λόγω έλλειψης φωτισμού και διαγράμμισης του οδοστρώματος.

«Χθες ακούστηκε ότι στον δρόμο αυτόν γίνονται συχνά κόντρες. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αδύνατο να συμμετείχαν αυτά τα παιδιά σε αγώνες. Δεν το πιστεύω. Αποκλείεται και το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια» τόνισε η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, Αθανασία Θεοδωρίδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης