Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στην προσπάθεια σκιαγράφησης του προφίλ των δύο δραστών που χτες δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στην Αθήνα, έχουν επιδοθεί τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την κατάθεση του συνεργάτη του δικηγόρου ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τους δολοφόνους, προκύπτει ότι οι δύο άντρες ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών, αδύνατοι και είχαν κοντά σκούρα μαλλιά. Ο ένας από αυτούς φέρεται να ήταν αξύριστος και πιο ψηλός από τον άλλον, ενώ ο άλλος ήταν ξυρισμένος, αδύνατος και ανοιχτόχρωμος. 

Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο 32χρονος ασκούμενος συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, το ραντεβού με τον δικηγόρο είχε κλειστεί στις 18.30 το απόγευμα, οι δράστες επισκέπτονταν το δικηγορικό γραφείο για πρώτη φορά και μιλούσαν σπαστά ελληνικά (πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον πρόκειται για Αλβανούς).

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στον χώρο του εγκλήματος, περισυνέλεξαν δείγματα DNA και αποτυπώματα τα οποία πρόκειται να αναλυθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με την ελπίδα να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή 

Από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως οι δύο δράστες πυροβόλησαν το θύμα με όπλο μικρού διαμετρήματος από απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, τραυματίζοντάς τον -με μία σφαίρα- θανάσιμα στον θώρακα. Ειδικότερα στο σχετικό πιστοποιητικό, ως αιτία θανάτου, αναφέρεται: Τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας – ανθρωποκτονία. Αιτία θανάτου: Τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας – ανθρωποκτονία.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια, μιλώντας στο zougla.gr, η πορεία της σφαίρας προκάλεσε στο θύμα μεγάλες εσωτερικές κακώσεις. Η σφαίρα εισήλθε από τη δεξιά πλευρά παραστερνικά και ακολούθησε πορεία προς τα δεξιά και προς τα κάτω. Του χτύπησε τις πύλες του αριστερού πνεύμονα, το συκώτι και προκάλεσε αιμορραγία στο άνω τμήμα της κοιλιακής αορτής και περινεφρικό αιμάτωμα.

Το γεγονός πως η βολίδα διέγραψε καθοδική πορεία οδηγεί στο συμπέρασμα πως το θύμα είτε ήταν καθιστό και ο δράστης όρθιος, είτε ο δράστης όρθιος και εκείνη την στιγμή σηκωνόταν από την καρέκλα το θύμα.

Παράλληλα, ο κ. Ντιλέρνια ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι, από την εξέταση του θύματος, οδηγείται στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν επέλεξαν τυχαία να πλήξουν το θύμα σε αυτό το σημείο. «Ο δράστης ήξερε που να πυροβολήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά. 



Του είχαν κλείσει ραντεβού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί, οι δράστες φέρονται να έκλεισαν ραντεβού με τον δικηγόρο προκειμένου να συζητήσουν, υποτίθεται, κάποια υπόθεση.  Χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος ως πελάτες και ο συνεργάτης του δικηγόρου τους άνοιξε την πόρτα. Οι δύο άνδρες ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο και ο συνεργάτης, τους πέρασε στο γραφείο του και κατόπιν στην αίθουσα συσκέψεων. Στην αρχή και τα τέσσερα άτομα ήταν μαζί αλλά κάποια στιγμή οι δύο δράστες ζήτησαν από τον συνεργάτη να εξέλθει για να συζητήσουν ένα προσωπικό ζήτημα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όπως προαναφέρθηκε, οι δύο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας 30 – 40 ετών, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά. Αυτό είναι και το στοιχείο που «ιντριγκάρει» τους αστυνομικούς και τους οδηγεί στην σκέψη ότι ίσως να μην πρόκειται για πληρωμένη εκτέλεση. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν πηγές στο zougla.gr, αυτοί που εκτελούν συμβόλαια δεν μπαίνουν σε γραφεία, καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, δεν μένουν τόση ώρα με το θύμα και δεν αφήνουν πίσω τους αυτόπτες μάρτυρες. Πρέπει να σημειωθεί παράλληλα ότι στη σκηνή του εγκλήματος δεν εντοπίστηκε κανένας κάλυκας, έτσι είτε οι δράστες τον περισυνέλεξαν από το έδαφος, είτε έβαλαν κατά του θύματος με περίστροφο. 

Μετά τη δολοφονία οι δράστες αποχώρησαν πεζοί και, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, φέρονται να κατευθύνθηκαν προς την οδό Αρματολών και Κλεφτών. 



Ξεψαχνίζουν πρόσφατες υποθέσεις

Οι Αρχές έχουν ρίξει όλη την προσοχή τους στις σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχε αναλάβει ο δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, καθώς εκεί πιστεύουν πως βρίσκεται το νήμα που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να σχετίζεται με τμήμα της υπόθεσης που χειριζόταν και που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας το 2014 σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί, πολύ γνωστοί στην Ασφάλεια για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο αυτοί Αλβανοί πριν από έναν χρόνο είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο της εταιρείας Energa Hellas Power, τον οποίο και εκπροσωπούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας Energa Power Trading, Αχιλλέα Φλώρο. Πάντα κατά πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Energa, έχει κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

Όσον αφορά τις άλλες υποθέσεις ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε ασχοληθεί με τον φάκελο της τράπεζας Proton Bank αλλά εκπροσωπούσε και τον Θωμά Λιακουνάκο στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Είχε αναλάβει την υπόθεση των ληστών των χρηματοκιβωτίων και υπήρξε νομικός σύμβουλος σε ΜΜΕ. Για ένα διάστημα εκπροσωπούσε νομικά και τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη μέχρις ότου αντικαταστάθηκε από τον Αλέξη Κούγια.

Φωτογραφίες από το σημείο της εκτέλεσης:

Φωτογραφία από διπλανό διαμέρισμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης