Με θέμα “Καλοκαιρινές διακοπές” και μήνυμα “Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες” συνεχίζεται το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου στην περιοχή της Αμμουδάρας, στην Κρήτη, με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση να δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «το φεστιβάλ προσπαθεί να αναδείξει μία νέα αισθητική πρόταση για τις ελληνικές παραλίες»

Οι γλύπτες Γιούρι Μίσκο, Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής, Λουντμιλα Μίσκο, γλύπτρια, καθηγήτρια μέσης σχολής και Μανώλης Χαρκούτσης, φιλοτεχνούν τα έργα τους σε κεντρική παραλία της Αμμουδάρας που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νάξου, μετά τον κεντρικό χώρο στάθμευσης του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εντυπωσιακά γλυπτά που αναδύονται από την άμμο προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που θαυμάζουν τα έργα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δοκιμάζουν να κάνουν τις δικές τους κατασκευές από άμμο, κοντά στους γλύπτες ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το πρωτότυπο αυτό εικαστικό γεγονός, που γίνεται δίπλα στη θάλασσα, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας και διοργανώνεται από το σύλλογο Γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου “Η Μέλισσα” σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.

«Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο προσπαθεί να αναδείξει μία νέα αισθητική πρόταση για τις ελληνικές παραλίες» τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα έχει γύρω – γύρω άμμο και βράχια. Πολλές φορές οι οργανωμένες παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες χαλάνε την εικόνα. Δημιουργούμε λοιπόν μικρές οάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε, συνεχίζει ο κ. Χαρκούτσης, το Δήμο Μαλεβιζίου και γενικά όσους μας υποστηρίζουν που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Και θα ήταν καλό, οι δήμοι και γενικά οι αρχές να δίνουν ευκαιρίες στους καλλιτέχνες για να δημιουργούν.

«Ως γλύπτες μέσα από το φεστιβάλ προετοιμαζόμαστε να στείλουμε φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα. Το δικό μου μήνυμα είναι: Δεν το βάζω κάτω!» τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνοντας «αν όλοι εμείς δεν ρίχνουμε κάτω τα σκουπίδια μας κυρίως από πλαστικό και ιδιαιτέρως τα είδη μιας χρήσεως, τότε η κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε όλον τον κόσμο θα ήταν διαφορετική. Τις ευθύνες τους χρειάζεται να αναλάβουν και οι εταιρείες που διακινούν το πλαστικό».

Από τις 13 Ιουνίου οι γλύπτες θα αρχίσουν να φιλοτεχνούν νέα έργα σε άλλη παραλία της Αμμουδάρας, δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού.

Το φεστιβάλ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου. Και τα έξι έργα θα παραμείνουν στους χώρους ολόκληρο το καλοκαίρι, εφ΄ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες , για να τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης