Το 1ο φεστιβάλ oικιακής καθημερινής κρητικής κουζίνας είναι γεγονός. Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στο Κτήμα Καλαθάκη στις Μαλάδες Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μαγειρικής KAPPA STUDIES, και την  KAPPA FOODS A.E. διοργανώνουν αυτό εγχείρημα.

Όπως τονίζει η Εμμανουέλα Καλαθάκη, οδηγό στην συγκρεκριμένη πρωτοβουλία είναι η παράδοση, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την αυθεντικότητα των γεύσεών των απλών ανθρώπων της Κρήτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων, Λένα Ηγουμενάκη τόνισε ότι έγινε ένα κάλεσμα στα χωριά του Δήμου προκειμένου οι κάτοικοι του να παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα, με εκλεκτά ντόπια προϊόντα .

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι οι ακόλουθοι:Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, Πολυθέας, Διαβαϊδέ, Σμαρίου, Ρουσοχωρίου, Αυλής, Γαρύπας, Λευκοχωρίου, Τουρλωτής, Κασταμονίτσας, Γερακίου.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές η προβολή του διατροφικού μας πολιτισμού, την ιστορία και την φιλοσοφία της Κρητικής κουζίνας – διατροφής, μιας παράδοσης που ξεκινάει από την Μινωική εποχή και φτάνει ως τις μέρες μας, από γενιά σε γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης