Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δυναμική συγκέντρωση και παρέμβαση κατά του «λουκέτου», με το οποίο απειλείται, το ιστορικό καταφύγιο ζώων Clive στο Βασιλικό Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 1 Αυγούστου, από εθελοντές του συλλόγου «Ζωόφιλος & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας – »Kαταφύγιο Clive» και άλλους φιλόζωους, εκ των οποίων και η γνωστή ομάδα Angels Team Athens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα με τη λειτουργία του καταφύγιου, που φιλοξενεί περί τους 200 σκύλους και γάτες, έχει προκύψει μετά τις καταγγελίες γειτόνων, ενώ σχετικά με το ερώτημα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτά τα ζώα, δεν υπάρχει ικανοποιητική απάντηση.

Οι γείτονες επικαλούνται τον σχετικό Νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων του καταφυγίου από τα σπίτια τους, ενώ το πλησιέστερο σπίτι βρίσκεται στα 80 μέτρα.

Ο Παναγιώτης Μήλας, ιδρυτής της δημοφιλούς φιλοζωικής ομάδας «Angels Team Athens», εξηγεί στο zougla.gr τους λόγους της παρέμβασης, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που κλείσει το καταφύγιο, τότε το μόνο που περιμένει τα περισσότερα ζώα είναι ο θάνατος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τη δυναμική παρέμβαση, το κλείσιμο του καταφυγίου ουσιαστικά αναβλήθηκε, για τυπικούς λόγους (δεν υπήρχε κτηνίατρος), έπεται όμως και συνέχεια.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση:

Δείτε εικόνες από το καταφύγιο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης