Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά, την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, σε κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική.

Με συνεργασία πολλών τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 16 Σεπτεμβρίου 2017 μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός της επιχείρησης είναι ενδεικτικός του μεγέθους του εγκληματικού δικτύου, καθώς περιλαμβάνει 31 συλλήψεις μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά (στην πλειοψηφία τους υπήκοοι Αλβανίας) και 27 έρευνες σε οικίες στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 764 κλοπές πορτοφολιών και κατασχέθηκαν 498 κλεμμένα πορτοφόλια και το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 18 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Η οργάνωση ακολουθούσε συγκεκριμένες μεθόδους στον τρόπο που πλησίαζε τα θύματά της και στον τρόποο που λειτουργούσε, ακόμη και στο ντύσιμο των μελών της. Οι ομοιότητες αυτές έκαναν, σύμφωνα με την αστυνομία, πιο ξεκάθαρη τη δομή της σπείρας και πιο βατή την ανακάλυψή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να διαπράττουν καθημερινά τουλάχιστον (15) κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας ποσό που υπερβαίνει τα 3.500 €, ημερησίως. Φαίνεται να έχουν διαπράξει περισσότερες από 4.000 κλοπές πορτοφολιών με τα κέρδη από την πολύχρονη εγκληματική τους δραστηριότητα να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα ευρήματα της Αστυνομίας



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης