«Φρένο» έβαλε στη διαδικασία του δεκατιανού, 255 μαθητών -μαθητριών του Βόλου, ο επίτροπος, που δήλωσε προφορικά ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει τη δαπάνη των 30.000 €, του Δήμου Βόλου γι’ αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου να μην ξεκινήσει καν τη διαδικασία, καθώς οι υπάλληλοι δεν υπογράφουν για δαπάνη που δεν πρόκειται να εγκριθεί.

Όπως ανέφερε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Απόστολος Παντσάς, αρχικά ο Δήμος είχε προϋπολογίσει ποσό 30.000 €, για χορήγηση δεκατιανού σε 500 μαθητές του Δήμου, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο το αίτημα αυτό είχε απορριφθεί από την Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, λαμβάνοντας στοιχεία από τα Σχολεία, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχοντας βεβαίωση της ΕΛΜΕ ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη, διότι υπάρχουν μαθητές που πεινούν, ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία, αυτή τη φορά για 255 μαθητές, που αποδεδειγμένα και βάσει στοιχείων αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ωστόσο, μετά την προφορική δήλωση του επιτρόπου, ότι, αν γίνει η δαπάνη και φτάσει το θέμα στον ίδιο θα απορριφθεί, οι υπάλληλοι του Δήμου δεν υπογράφουν και το Τμήμα Προμηθειών δεν προχώρησε τη διαδικασία καν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να λάβει σάρκα και οστά.

«Η βοήθεια που γίνεται εκ μέρους των άλλων Δήμων στα σχολεία, γίνεται ή με την ανοχή του επιτρόπου, που περνά τις αποφάσεις ή με χορηγίες εταιριών», δήλωσε ο Απόστολος Παντσάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε πρόθεση, μετά από διαγωνισμό να αναθέσει σε ανάδοχη εταιρεία την παρασκευή μικρογευμάτων με μπάρες δημητριακών ή κρουασάν ή οποιοδήποτε άλλο είδος μικρογεύματος σε ατομική συσκευασία, με χυμό πορτοκάλι ή φρούτο εποχής, για τη στήριξη οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τη βασική ανάγκη σίτισης των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Η κίνηση αυτή είχε σκοπό να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση, με σεβασμό στο απόρρητο και την ανωνυμία των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ η διανομή των μικρογευμάτων θα γινόταν στις οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης