Σοκ και αποστροφή προκαλεί η υπόθεση διακίνησης και live μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής, που εξιχνιάστηκε την Πέμπτη, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Interpol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκαν χθες συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί (!), οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι έρευνες και τα ανατριχιαστικά ευρήματα

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προέβαιναν σε πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντάλλαγμα την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming – κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, από πέντε μηνών έως ενός έτους, από τις Φιλιππίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου μάλιστα να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, κατέβαλλαν ποσά που κυμαίνονταν από 100 – 2.500 ευρώ.

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, προέκυψαν τα στοιχεία εταιρείας, που φέρεται να έχει ανάμειξη στην υπόθεση. Η έδρα και τα στοιχεία της δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:

• τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (στο σπίτι 39χρονου)
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (στο σπίτι 27χρονου)
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος (στο σπίτι 65χρονου)
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (στο σπίτι 34χρονου) και
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος (στο σπίτι 26χρονου).

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό Paypal και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής Paypal
στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τα σπίτια τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των κατασχεθέντων. Να σημειωθεί ότι ο 65χρονος είναι επιχειρηματίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει και πάλι τις Αρχές για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Δύο από τους εμπλεκομένους (ο 26χρονος και ο 34χρονος) είναι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο 34χρονος υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια και ο 26χρονος στην Τροχαία. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης