Ξεκινάει το πρώτο βήμα για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Ελλάδα καθώς σήμερα φτάνουν οι επενδυτές με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία που θα φέρει ακόμη πιο κοντά την προσγείωση των υδροπλάνων στο νησί.

Στόχος είναι – αν δεν προκύψει κανένα απρόοπτο- μέσα στο Μάρτιο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων και να μπει σε φάση υλοποίησης το σχέδιο για την άφιξη των υδροπλάνων στην Κρήτη, από το ερχόμενο καλοκαίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν και από την απόφαση επίσπευσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, με τον επικεφαλής της Hellenic Seaplanes.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τις περιβαλλοντικές διαδικασίες.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα πριν την τουριστική περίοδο του 2014, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους (ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Κρήτη), ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

ΠΗΓΗ: CretePlus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης