«Το ΕΣΠΑ πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός από το βήμα του διήμερου αναπτυξιακού συνεδρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, καλώντας την κυβέρνηση «να έχει προκηρύξει το 50% των δράσεων μέχρι το τέλος του 2016».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αν εξαιρέσουμε αυτούς που διαχειρίζονται κονδύλια ΕΣΠΑ, κανείς άλλος σε επίπεδο κυβέρνησης δεν δουλεύει, ούτε μιλάει για ΕΣΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στασινός ξεκαθάρισε «χρειάζεται δουλειά με σχέδιο, με πρόγραμμα, με χρονοδιάγραμμα, με γνώση των συνθηκών, με ρεαλιστικούς στόχους αλλά και με φιλοδοξία και συνεχή προσπάθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να ξαναπάρει μπρος η μηχανή, χρειάζεται ένα πραγματικό αναπτυξιακό σοκ», αλλά όπως είπε «η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς παλιάς δημόσιας διοίκησης».

Αναφερόμενος στο «πακέτο Γιούνκερ» υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί μόλις δύο έργα, το ένα μέσω Βουλγαρίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίδραση του ΤΕΕ, για την «τραγική και αδιανόητη» -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση της κυβέρνησης να μην καλέσει το ΤΕΕ στις Επιτροπές της Βουλής όπου συζητήθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στις δημόσιες συμβάσεις πρότεινε:

Θεσμοθέτηση ενοποίησης των φάσεων των προσφυγών,
Αλλαγή του τρόπου ανάθεσης
Δημιουργία συστήματος το οποίο θα περιορίζει το ποσοστό έκπτωσης με βάση έναν δυναμικό αλγόριθμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης