Με ανακοίνωση της  η G4S SecureSolutions δίνει σημαντικές  διευκρινήσεις σχετικά με την απόδραση της Μαρίας Σκλαβάκη η οποία απέδρασε εάν και φορούσε ειδικό βραχιολάκι και ήταν σε περιορισμό κατ’ οίκον. Να θυμίσουμε πως η κα. Σκλαβάκη είναι κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, η G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι». Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης