Την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν κοντά στην παράδοση και να γνωρίσουν παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παράγονται από το γάλα, όπως η γραβιέρα, το γιαούρτι, ο ανθότυρος αλλά και πώς αυτά παρασκευάζονται θα έχουν, την Δευτέρα 16 Ιουλίου, όσοι δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση με τίτλο «Γαλακτοκαμώματα», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Άλσος των Αγίων Αποστόλων.

Την εκδήλωση οργανώνει ο δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Εκτός των Τειχών», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δημήτρης Λειψάκης, η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για όσους επιθυμούν να έρθουν κοντά στην παράδοση και να γνωρίσουν προϊόντα του τόπου.

«Καλούμε τους Χανιώτες, τους επισκέπτες της πόλης να παραστούν στην εκδήλωση, να δουν την παράδοση ζωντανά, γιατί αν δεν γυρίσουμε στις ρίζες μας, δεν υπάρχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λειψάκης.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Το Ρόδο», Νίκος Μαθιουδάκης, σημείωσε, ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεών του «Νύχτες Γεμάτες Φως», που ο σύλλογος επιδιώκει να γίνουν θεσμός για την περιοχή της Νέας Κυδωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρουσιάζουμε ένα κομμάτι της παράδοσής μας που αφορά τη διατροφή και στόχος μας είναι να δείξουμε πόσο σημαντικά είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην διατροφή μας», είπε ο κ. Μαθιουδάκης, σημειώνοντας, ότι η εκδήλωση της Δευτέρας, «θα ξεκινήσει με άρμεγμα προβάτων και στη συνέχεια θα γίνει παρασκευή τυροκομικών προιόντων».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης