Διαγωνισμοί για νέους σεφ πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια, ως υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2017.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου από τον νέο σεφ Μιχάλη Μισομικέ που ήταν ο Ευρωπαίος Νέος Σεφ για το 2016, θα λάβει μέρος και φέτος στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, στις 5-6 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προκριματικοί διαγωνισμοί για να αναδειχθεί ο Σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο και από αυτούς θα προκύψουν τέσσερις νικητές που θα προκριθούν στον τελικό, που θα γίνει στη Σύρο.

Την κριτική επιτροπή των διαγωνισμών θα αποτελέσουν αναγνωρισμένοι σεφ, ενώ στον τελικό της Σύρου, το “παρών” θα δώσει η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί θα γίνουν:
– στις 9 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο
– στις 14 Σεπτεμβρίου στην Κω
– στις 21 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη
– στις 29 Σεπτεμβρίου στην Τήνο
– στις 30 Σεπτεμβρίου στην Σύρο (τελικός)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαγωνισμοί διεξάγονται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της Περιφέρειας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Πηγή: atlantea.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης