Λεπτομερή ενημέρωση για το πιθανολογούμενο συμβάν με τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε απόψε ότι το βράδυ της Τετάρτης 9 Απριλίου κατευθυνόμενο βλήμα παρ’ ολίγον να πλήξει τη φρεγάτα, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αποψινή ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες του σταθμού.

«Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Μέλος του πληρώματος της φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως τις βραδινές ώρες της 9ης Απριλίου σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν» διευκρινίζεται.

Η «ΣΑΛΑΜΙΣ» επέστρεψε χθες στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα συμμετείχε στην προγραμματισμένη πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 14» που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και της ανατολικής Μεσογείου από τις 26 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2014, με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της επιχειρησιακής συνεργασίας των συμμετεχόντων σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωσης περιοχών, καθώς και καταπολέμησης πυρκαγιών σε πλοία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης