Η Athens Cannabis Expo 2018 ανοίγει τις πύλες της 12-14 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο και μας καλεί να μάθουμε όσα δεν ξέρουμε για το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου: την κάνναβη!

Περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι εκεί παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδη ρουχισμού, φαγητά, ποτά, καλλυντικά, εκδόσεις, ατμοποιητές, σπόροι, λιπάσματα αλλά και ιατρικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από αυτά που ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει.

Η έκθεση δεν είναι όμως μόνο εμπορική, αλλά παράλληλα κι ένα φόρουμ συζήτησης.

Περισσότεροι από 20 διακεκριμένοι ομιλητές θα ενημερώσουν το κοινό για τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης, αλλά και για το πως σπείρεται και πως ανθίζει ο σπόρος της οικονομίας της κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα τους ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με το δικαίωμα στη θεραπεία με ιατρική κάνναβη. O εμβληματικός Kαναδός ακτιβιστής Rick Simpson που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε περισσότερους από 5 χιλιάδες ασθενείς, θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μιλήσει στους επισκέπτες της Athens Cannabis Expo 2018 για τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έδωσε, ο οποίο άξιζε όμως τον κόπο.

Παρά τις παγκόσμιες εκστρατείες ενημέρωσης, η κάνναβη εξακολουθεί να παραμένει ένα φυτό που έχει καταφέρει να έχει ορκισμένους φίλους κι εχθρούς. Πρόκειται ίσως για το πιο παρεξηγημένο βότανο, για το οποίο όλοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις της ψυχαγωγικής του χρήσης, λίγοι όμως είναι πραγματικά πληροφορημένοι για τις βιομηχανικές του εφαρμογές, αλλά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Η Ελένη Μπέλλου, εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, δήλωσε για τη διοργάνωση: “Εδώ και ένα χρόνο έχει ψηφιστεί και στην Ελλάδα η βιομηχανική κάνναβη και απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη. Επομένως και η Ελλάδα επιτέλους συμπορεύεται με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι όμως κάτι πολύ νέο για την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία εμπορική έκθεση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό επιχειρηματίες στον τομέα της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η διεθνής έκθεση κάνναβης της Αθήνας θα είναι και ένα forum όπου οι επιχειρηματίες της κάνναβης, οι ασθενείς που η ιατρική κάνναβη είναι το φάρμακό τους, φορείς, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα, θα συναντηθούν ώστε να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της κάνναβης στην Ελλάδα”.

Ειδικά για τις επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγουν με την κάνναβη και στην ελληνική πλέον αγορά η κυρία Μπέλλου τόνισε: “Σε μία εποχή όπου το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει ένα δρόμο με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτήν, τόσο και για την ελληνική οικονομία εν γένει. Με την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης να είναι νόμιμη πλέον και στην χώρα μας η Ελλάδα αποτελεί μία εντελώς παρθένα αγορά με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και προοπτικές.

Οι εκθέτες είναι περίπου 70 ξένοι – 30 Έλληνες σε αναλογία. Επειδή είναι μία πολύ καινούργια αγορά για την Ελλάδα υπάρχουν ακόμη δειλά βήματα αλλά σταθερά. Έχουν ήδη αρχίσει οι καλλιέργειες και υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά σχήματα, που ασχολούνταιμε με την κάνναβη και ειδικά με την κλωστική. Θα δείτε στην έκθεση και την ποικιλία των προϊόντων: ρούχα, καλλυντικά, ατμοποιητές και ποτά από κάνναβη. Αλλά και Στην ιατρική κάνναβη, η οποία δεν έχει φθάσει ακόμη στην Ελλάδα, υπάρχουν ιατρικά σκευάσματα, λάδι κάνναβης και άλλα, που σύντομα θα υιοθετηθούν και από ελληνικές εταιρείες. Οι εκθέτες που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή μέρος στην έκθεσή μας είναι πραγματικά τα πρώτα επιχειρήματα που γίνονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, επειδή ακριβώς η αγορά είναι τόσο καινούργια, υπάρχει πολύς χώρος για να μπει και νέος κόσμος σε όλο αυτό. Γι αυτό έχουμε ενσωματώσει και περισσότερες από είκοσι ομιλίες στο πρόγραμμα της έκθεσης ώστε ένας επισκέπτης να μάθει όχι μόνο για τις εφαρμογές της βιομηχανικής και της ιατρικής κάνναβης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει και ο ίδιος να γίνει επιχειρηματίας της κάνναβης”.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Μπέλλου, η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο βότανο του κόσμου: “Εμείς θα προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτήν την παρεξήγηση. Παρά τις παγκόσμιες εκστρατείες ενημέρωσης εξακολουθεί να υπάρχει ένας φόβος απέναντι στο φυτό αυτό. Ένας φυσικός πανικός θα έλεγα. Ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα στην Ελλάδα. Πράγμα εντυπωσιακό γιατί η ελληνική κοινωνία είναι και λίγο συντηρητική παραδοσιακά.

Η ευαισθητοποίηση όμως, τα forum, η ενημέρωση, οι πρώτοι επιχειρηματίες που επικοινωνούν τα προϊόντα τους, αρχίζουν κι αλλάζουν το κλίμα. Και ένα πράγμα που μας έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχουμε δεχθεί αντιδράσεις που ίσως θα περιμέναμε, γιατί στο άκουσμα της λέξης κάνναβη το μυαλό των περισσοτέρων πάει στα ναρκωτικά. Πρέπει λοιπόν να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι η ψυχαγωγική κάνναβη και η βιομηχανική και ιαττική κάνναβη είναι τρία εντελώς διαφορετικά φυτά που περιέχουν και εντελώς διαφορετικές ουσίες. Το κυριότερο, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη δεν περιέχουν ψυχοτρόπες ουσίες. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος απέναντι στο φυτό , αντιθέτως πρέπει να ανοιχτούμε και να το αξιοποιήσουμε επιτέλους”.

Για την ιατρική κάνναβη τέλος η κυρία Μπέλλου τόνισε: “Στο σκέλος της ιατρικής κάνναβης είναι επιτέλους και μία νίκη για το θεμελιώδες δικαίωμά μας στη θεραπεία. Όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας που έχουν βρει το φάρμακό τους σε πολύ βαριές ασθένειες με τη χρήση βιομηχανικής κάνναβης είναι μία μεγάλη νίκη το ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε και στην Ελλάδα γι αυτό. Το μεγάλο όνομα από τους καλεσμένους μας είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το δικαίωμα στη θεραπεία με την ιατρική κάνναβη όσο κανένας άλλος.

Πρόκειται για τον Καναδό ακτιβιστή Ρίκ Σίμπσον ο οποίος νίκησε τον καρκίνο χρησιμοποιώντας λάδι κάνναβης παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών του και άρχισε να καλλιεργεί το φυτό και να κάνει μελέτες ως προς την δοσολογία του λαδιού της κάνναβης που έφτιαχνε με αποτέλεσμα να βοηθήσει περισσότερους από πέντε χιλιάδες ασθενείς. Ο Ρικ Σίμπσον θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ώστε να μιλήσει στους επισκέπτες της πρώτης Athens Cannabis Expo για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε αλλά και για την επιβεβαίωσή του ότι άξιζε τον κόπο”.

To zougla.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα
:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης