Δικογραφία για απειλή, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 39χρονης ιδιοκτήτριας διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού στην Εύβοια.

Ολα ξεκίνησαν όταν 30χρονος, μέλος γνωστού μουσικού συγκροτήματος κατήγγειλε ότι είχε αναρτηθεί είδηση σε πλήθος ιστότοπων του διαδικτύου, η οποία ανέφερε ότι ο ίδιος προσεγγίζει ανήλικους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, προβάλλοντας φωτογραφία του, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως είπε, μετά τη δημοσίευση της είδησης, αναρτήθηκαν πολλαπλά απειλητικά μηνύματα στο προφίλ που διατηρεί το συγκρότημα στο Facebook. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, η ιστοσελίδα που διατηρούσε το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε δεχθεί ηλεκτρονική «επίθεση» και δεν λειτουργούσε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ στο κινητό τηλέφωνό του 30χρονου είχαν σταλεί εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα από άγνωστους αριθμούς, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας αστυνομικοί ταυτοποίησαν και εξακρίβωσαν ότι η 39χρονη ήταν η δημιουργός και διαχειρίστρια των επίμαχων προφίλ στο Facebook, αλλά και η αποστολέας της συκοφαντικής είδησης σε διάφορες ιστοσελίδες που την αναδημοσίευσαν.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στις 15 Μαΐου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι της και στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού της στην Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επιτόπια αυτοψία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπιστώθηκε πλήθος προγραμμάτων απόκρυψης ηλεκτρονικών ιχνών, καθώς και η διαχείριση των επίμαχων ηλεκτρονικών διευθύνσεων και των προφιλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης