Σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της απόφασης των φαρμακοποιών να «παγώσουν» την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, έως ότου καταβληθούν ανεξόφλητες οφειλές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντο, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται για το 2011 στα 420 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στους φαρμακοποιούς της Αττικής οι οφειλές ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα χειροτερέψει τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς από τη Μ. Δευτέρα δεν θα έχουν πρόσβαση με πίστωση στις υπηρεσίες που παρέχουν οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «για περισσότερο από δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτες οι παλιές οφειλές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ο φορέας δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό κατά τους τρεις μήνες της λειτουργίας του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης