«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα ωραιότερα έργα τέχνης του κόσμου και γι’ αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε» είναι ο τίτλος άρθρου στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

Το άρθρο, που υπογράφει ο διακεκριμένος κριτικός Τέχνης Τζόναθαν Τζόουνς, αναφέρει πως μια επίσκεψη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης τον έπεισε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα ωραιότερα αριστουργήματα του κόσμου. Μάλιστα, δεν διστάζει να τα συγκρίνει μόνο με τα αριστουργήματα των Λεονάρντο ντα Βίντσι και Μιχαήλ Αγγέλου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να επαναπατριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν οι τοιχογραφίες της Καπέλα Σιξτίνα είχαν αποκολληθεί τον 19ο αι. και κρέμονταν στην Εθνική Πινακοθήκη θα τις εκτιμούσαμε το ίδιο; Όχι» εξηγεί στο άρθρο του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της επιστροφής των γλυπτών στον τόπο όπου δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, αναφέρει πως το Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να βρει χρήματα για να προχωρήσει σε επανέκθεση των Γλυπτών με σύγχρονο τρόπο, διαφορετικά οφείλει να τα δώσει στην Ελλάδα και στο εξαιρετικό σύγχρονο μουσείο της.

«Είναι η Ελλάδα και όχι το Βρετανικό Μουσείο που αξίζει να είναι θεματοφύλακας της σπουδαιότερης τέχνης στον κόσμο» υπογραμμίζει ο διάσημος κριτικός Τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης