Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Αξίζουμε μια καλύτερη υγεία. Αξίζουμε καλύτερα» τόνισε με επίκαιρο άρθρο της στο zougla.gr η γιατρός ΠΕΔΥ Κατερίνης, κα Φανή Πατρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ένα κατάμεστο Βελλίδειο, εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το όραμά του για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ένα όραμα που έχει ως στόχο τη νέα εποχή. Είναι προνόμιο να είμαστε Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά. «Οραματίζομαι μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει» τόνισε η γιατρός.

«Ο λόγος του δυνατός και ρεαλιστικός. Όταν μιλά για πολιτική υγείας, έχει στον νου του τον συνεπή ασφαλισμένο. Τον καρκινοπαθή που μπορεί να αναμένει τέσσερις μήνες για να αρχίσει θεραπεία. Τον χρονίως πάσχοντα που ταπεινώνεται από το ίδιο του το κράτος.Τον άνθρωπο που έχει ανάγκη το ΕΚΑΒ και υποφέρει αναμένοντας» σημείωσε.

Παράλληλα, η κα Πατρή επεσήμανε: «Όταν μιλά για πολιτική υγείας, έχει στον νου του τα νέα ζευγάρια και έχει συνομιλήσει με αρκετά από αυτά. Το να κάνουν παιδί είναι οικονομικά δυσβάσταχτο. Αυτούς πρέπει να ενισχύσει κατά προτεραιότητα. Όχι με περιστασιακά επιδόματα, αλλά με μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα διασφαλίζει τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας. Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται. Όταν μιλάει για κράτος ευέλικτο στην υπηρεσία του πολίτη, στη σκέψη του είναι και ο οροθετικός που ταλαιπωρείται και εξευτελίζεται συχνά για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκαθάρισε ότι δημόσιο και κρατικό δεν ταυτίζονται. Αν ένα δημόσιο αγαθό παρέχεται καλύτερα και φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα, να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας να μπορούν να παρέχονται και από ιδιώτες γιατρούς που θα υπόκεινται όμως σε αυστηρούς ελέγχους και σε συγκεκριμένη στοχοθεσία» σημείωσε η γιατρός ΠΕΔΥ Κατερίνης.

«Όταν μιλά για πολιτική υγείας, έχει στον νου του την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, των λειτουργιών και του προσωπικού. Μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί η φορολογία όσο θέλουμε. Παραχώρηση περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω συμπράξεων με το Δημόσιο. Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες υγείας, με στόχο την αναβάθμισή τους» υπογράμμισε, προσθέτοντας:

«Με ρεαλισμό, άριστος γνώστης της πραγματικότητας και χωρίς να αιθεροβατεί τόνισε: “Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες”. Το όραμά του είναι το μέρισμα ευημερίας να μοιραστεί με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη της ελευθερίας. Δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπιάς. Είναι η έμπρακτη αναγνώριση της κοινής μοίρας που δένει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

«Δεν έχει στον νου του μόνο αριθμούς και δείκτες. Εμάς έχει στο μυαλό μου, όταν σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο. Και αυτό γιατί ένας ηγέτης οδηγεί τους ανθρώπους εκεί που θέλουν. Ένας ”Μεγάλος Ηγέτης” εκεί που πρέπει» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Παράλληλα, στο άρθρο της στο zougla.gr η κα Πατρή επεσήμανε: «Και θα το πετύχουμε αρκεί να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες, και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια. Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας μας από τα δεσμά του κρατισμού. Να αποκτήσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».

«Αυτή, λοιπόν, είναι η πρόταση του Κυριάκου για την υγεία. Στον ξύλινο λόγο του χθες απαντά με το τεκμηριωμένο σχέδιο για το αύριο. Μια πρόταση κοινωνικής συνοχής. Μια πρόταση που φροντίζει και προστατεύει τους αδύναμους. Μια πρόταση που δίνει ευκαιρίες σε όλους και δεν αφήνει πίσω κανέναν. Μια πρόταση ρεαλιστική αλλά συνάμα οραματική. Εκεί που οι άλλοι περπατάνε με βήμα γοργό, εμείς μπορούμε και πρέπει να τρέξουμε. Και θα το κάνουμε γιατί και το αξίζουμε και το μπορούμε. Αυτό είναι πρόοδος» ανέφερε.

«Και θα έχει πετύχει τον στόχο του, αν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας δουν τον εαυτό τους μέρος αυτού του σχεδίου. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη και στην υγεία. Τις σπουδαίες χώρες και τα συστήματα υγείας τα χτίζουν οι πολλοί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος μας» συνέχισε.

Καταλήγοντας, η έγκριτη γιατρός τόνισε: «Οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Και θα το πετύχουμε. Αξίζουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή και ένα νέο “ανατέλλον” σύστημα υγείας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ας γράψουμε τη δική μας ιστορία και στην υγεία. Αξίζουμε καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης